TAULA REDONA ORGANITZADA PER LA CÀTEDRA RECIPLASA EN ECOFIRA

Cicle: “Gestió sostenible dels residus urbans. El valor del fem”

El pròxim dia 29 de novembre, la Càtedra RECIPLASA de Gestió de Residus Urbans, de la UJI, organitzarà una taula redona en el marc de Ecofira, Fira València. Aquesta taula serà la segona del Cicle: “Gestió sostenible dels residus urbans. El valor del fem”.

El moderador de l’acte serà el director de la Càtedra, Professor Félix Hernández, responsable del grup de recerca Química Analítica i Salut Pública, pertanyent a l’Institut Universitari de Plaguicides i Aigües (IUPA).

  • Part 1. Presentació de 4 ponents, de 15 minuts cadascuna, amb la finalitat d’introduir els aspectes més rellevants sobre el tema tractat.

             – Visió dels ajuntaments sobre la Gestió de Residus – Ruben Alfaro, President de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

             – Punt de vista del sector ecologista enfront de la gestió de residus urbans – Representant GECEN—Francisco González, GECEN.

             – Processos tèrmics en la gestió de residus urbans. Avantatges i Inconvenients – José María Sánchez HervásCap de la Unitat de Valorització Energètica de Combustibles i Residus, Departament d’Energia del CIEMAT.

             – Costos fiscals associats a la recuperació de la brossa – Alejandro Carbonell, A2n.

 

  • Coffee break (30 min)

 

  • Part 2. Taula Redona. Debat àgil, afavorit per la presentació prèvia de qüestions plantejades pels propis ponents. Respostes per part dels ponents, limitades a un temps màxim de 4-5 minuts, a fi d’afavorir el debat i la participació del major nombre possible d’assistents a la Jornada.

 

Ecofira se celebra en Fira València els dies 28, 29 i 30 de Novembre, juntament amb Efiaqua i Egética, i coincideix i complementa amb l’I ECOFÓRUM “L’EMPRESA FRONT Al CANVI CLIMÀTIC”, per iniciativa de la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, on deu importants empreses d’àmbits nacional i internacional presentaran els seus projectes bandera en la lluita contra el canvi climàtic. Amb un complet programa d’activitats, conferències i xarrades tècniques, s’abordaran aspectes claus en matèria mediambiental i la seua vinculació tant amb l’empresa com amb les administracions i la societat en general. El canvi climàtic i l’estratègia comuna per a mitigar els seus excessos seran eixos nuclears que articulen les citades mostres i l’I ECOFORUM (més informació en  http://ecofira.feriavalencia.com/programa-ecoforum-2017/).

També es podrà visitar el stand instal·lat per Reciplasa en Fira València (stand B-60)

 

Lloc de celebració taula redona:

29 de novembre, 10h. SALA 4C del Centre d’Esdeveniments de Fira València. Durada estimada 3h.

 

La jornada és gratuïta, previ registre en el següent enllaç: https://goo.gl/MfGjUu

Programa Mesa Redonda RECIPLASA

Written by Cristina Marco