Els centres premiats han sigut Centre d’Educació Especial Penyeta Roja, Col·legi Lope de Castelló, CEIP Lope de Vega de Nules i Col·legi Villa Fátima de Borriana

El concurs ‘Què fem amb el fem?’ organitzat per Reciplasa, amb la col·laboració de la Càtedra Reciplasa UJI i el Seminari d’Educació Ambiental de Castelló ha fet públic els premiats de la tercera edició. Enguany s’han presentat un total de 13 projectes duts a terme en els diferents centres d’educació de la província de Castelló. Ignasi García, president de Reciplasa, explica que “malgrat situació de crisi causada per la COVID-19 hem volgut reconéixer la gran faena dels alumnes i els docents que han fet al llarg de l’any amb els seus treballs sobre la gestió responsable dels residus urbans i el seu impacte mediambiental”.

El guanyador de la categoria d’educació especial ha sigut el Centre d’Educació Especial Penyeta Roja amb el seu projecte ‘Pati Reciclat’ a càrrec de la professora Julia Peris. En educació infantil el millor treball ha sigut ‘Reciclem i Juguem en temps de Confinament’ del Col·legi Lope de Castelló coordinat per la professora Inmaculada Tirado. Els alumnes de Virgínia Gavaldá del CEIP Lope de Vega de Nules han aconseguit el premi en la categoria de primària amb el seu projecte ‘Guardians i Guardians del Planeta’. Finalment, el millor treball de secundària l’han presentat els alumnes del Col·legi Villa Fátima de Borriana coordinats pel professor Óscar Martí amb el títol ‘INVERCD’. L’esment especial a la ‘internacionalitat’ enguany ha sigut per a ‘ECOBRICKS: the best way to redueix light plastics and build houses’ de l’IES Politècnic de Castelló coordinat per la professora Mª Angeles Sos.

El lliurament de premis estava prevista per al 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, però s’ha posposat a quan les condicions sanitàries ho permeten. Ignasi García, demana a tots els concursants que “mantinguen la il·lusió perquè estem desitjant escoltar els seus treballs i quan siga possible informarem sobre la data de la cerimònia”. A més, destaca “el treball que han fet tots ells malgrat haver de seguir amb els projectes des de casa i l’esforç dels professors. Des de Reciplasa volem fomentar l’educació mediambiental i conscienciar sobre els beneficis que cadascun de nosaltres fem una gestió responsable dels nostres residus i així reduir el seu impacte”.

La Comissió Avaluadora ha estat formada per Félix Hernández, catedràtic de Química Analítica i director de la Càtedra; Fernando Albarrán, director tècnic de Reciplasa; i Lucía Prado i Francisco Rambla, del Seminari d’Educació Ambiental de Castelló. Els integrants de la comissió han destacat l’alta qualitat de tots els projectes presentats, que ha posat complicada la seua tasca d’elecció i han felicitat a tots els participants per “el lliurament, la passió i la il·lusió depositada en els projectes realitzats i lamenten no poder premiar a tothom”.

Written by Cristina Marco