Reciplasa, Poda Natura i Carles Arnal són els premiats en la 13ª edició del Mes de la Sostenibilitat durant la I Jornada de Bioresidus.

La I Jornada de Bioresidus, organitzada per l’Ajuntament de Vila-real, ha conclòs amb èxit de participació i van acudir experts en l’àmbit del medi ambient i l’ecologia. En ella es van tractar temes importants per al medi ambient i qualitat de vida de les persones en els seus municipis. El fermall final de les jornades ho va posar el lliurament de premis a persones i empreses pel seu treball pel medi ambient. En aquesta edició les premiades van ser Reciplasa, la seua presidenta, Ali Brancal, va arreplegar el guardó, l’empresa local Poda Natura i Carles Arnal, veí de la ciutat, per la seua trajectòria en l’activisme i l’ecologia.

Aquestes jornades han estat dirigides especialment a tècnics municipals, alcaldes, professionals i regidors per a impulsar una millor gestió i major separació dels residus municipals. És per açò, que en les ponències, debats, col·loquis i taula redona que es va celebrar durant les jornades es va tractar la separació i recollida selectiva de residus orgànics, experiències i propostes en relació al tractament de matèria orgànica residual d’origen urbà, agrari, forestal i de jardineria, es van arreplegar propostes i es va promoure l’adhesió dels representants de les administracions locals a algun mecanisme per a optimitzar la recollida selectiva i es van explicar experiències en la recollida selectiva de bioresidus.

Ali Brancal, presidenta de Reciplasa i vicealcaldessa de Castelló, afirma que “de part dels 8 municipis que conformen Reciplasa volem agrair a l’Ajuntament de Vila-real que s’organitzen iniciatives com aquesta. D’aquesta manera es promou una millor gestió dels residus i la implicació de la ciutadania per a millorar la situació, ja que la gran quantitat de residus que es generen i no són tractats correctament són un problema greu i real que viu actualment la societat”.

         

Written by Cristina Marco