L’empresa pública per al tractament i reciclatge dels residus sòlids urbans de la zona centre de la província de Castelló, Reciplasa, ha aprovat en el consell d’administració la pujada del cànon que els Ajuntaments han de pagar per cada tona de brossa que es tracta en les seues instal•lacions, aproximadament, en un 5%. La presidenta de Reciplasa i vicealcaldesa de Castelló, Ali Brancal, assegura que “és la pujada que venim aplicant cada any des de fa un temps i que ve donada per l’increment de l’Índex de Preus al Consum del mes d’agost i un 3% que es va acordar l’any 2012 per a escometre les inversions que s’hagen de desenvolupar en la planta i que no es vegen repercutides en un any, si no que es vagenllaminant progressivament per a no afectar tant a les economies dels consistoris i a la ciutadania”.

Respecte al tema de l’abocador, la presidenta indica que “estem treballant amb diligència conforme al Pla de Gestió que aprovem en el Consorci del C2 per unanimitat dels 47 ajuntaments, la Diputació i la Generalitat, perquè estigael més prompte possible en funcionament. Són tràmits administratius de llarg recorregut. Es tracta d’un procediment costós perquè volem garantir que les instal•lacions complisquen amb les més estrictes mesures de seguretat i s’adapten a tots els requisits legals que han de complir”. Cal recordar, que a més dels problemes econòmics, l’obertura de l’abocador finalitzaria amb els problemes d’olors i incidències en la zona.

Finalment, Brancal conclou que “Reciplasa és una entitat pública 100% que reinverteix tots els seus recursos en el tractament dels residus i en la millora de les instal•lacions. A més, tenim previst continuar amb les campanyes de sensibilització i de conscienciació sobre la necessitat de consumir responsablement i reciclar en origen, així com amb els controls i estudis que duu a terme la UJI en les nostres instal•lacions per a garantir que no afectem al nostre entorn”.

Written by Cristina Marco