Després del tancament de dos exercicis anteriors amb pèrdues es recupera la senda positiva per la major aportació dels Ajuntaments a través del cànon.

El Consell d’Administració de Reciplasa, Reciclats de Residus La Plana, S.A. celebrat avui ha aprovat els comptes de l’any 2016. El balanç de resultats llança que s’ha recuperat la senda dels beneficis per l’augment dels cànons als ajuntaments clients de l’empresa pública.

Açò es produeix després de dos anys en els quals els resultats no havien pogut ser així per una sèrie de circumstàncies, entre les quals destaca el rebliment de l’abocador d’Onda i l’obligació de traslladar el rebuig a abocadors externs. Durant el 2016, tal com s’extrau de l’informe econòmic, la societat ha desenvolupat la seua activitat centrant-se en una millora constant del servei prestat als ajuntaments socis i s’ha continuat amb una renovació i modernització de les instal·lacions, que són modèliques en el sector de tractament de residus.

La presidenta de Reciplasa i vicealcaldessa de Castelló, Ali Brancal, destaca que “aquesta empresa pública no té ànim de lucre, per tant, aquest benefici serà reinvertit en la societat per a la millora del tractament dels residus. Tenim un llarg camí per davant, però afrontem aquest 2017 amb optimisme, ja que anem a invertir en la millora de les instal·lacions de les plantes d’Onda i Almassora perquè siguen encara més ecològiques i mantinguen millor relació amb el medi ambient”.

Cal recordar que Reciplasa va a dur a terme en els pròxims anys una inversió de 40 milions d’euros, en els pròxims quatre anys, en la modernització de la planta, sempre des del respecte més absolut i la cura mediambiental, tal com es contempla en el Pla de Gestió del Pla Zonal de Residus C2 que es va aprovar a l’octubre del 2016. “Pretenem millorar els processos i invertir en tecnologia per a augmentar el reciclatge, açò ens permetrà treballar per a intentar que en el 2020 la cota d’abocament no siga superior al 35% i el 2030 al 10%”, explica Brancal.

La presidenta conclou que “les inversions solucionaran la problemàtica existent i ens permetran seguir avançant en la cura del nostre entorn. A més, anem a treballar perquè cada vegada es genere menys residu en les nostres ciutats, és necessari que entre totes i tots ens conscienciem i aconseguim aquest objectiu perquè està en joc el futur”.

Written by admin