El Consell d’Administració de Reciplasa, Reciclats de Residus La Plana SA, celebrat avui, ha acordat per unanimitat aprovar un pressupost de 14.785.332 euros, amb un benefici previst de 46.562 euros. Aquests números demostren l’ajustat dels cànons, ja que la societat és una empresa de servei que no contempla l’obtenció de beneficis, tal i com recorda la seua presidenta, Ali Brancal que explica que “els ingressos de Reciplasa s’han d’ajustar a les seues despeses. Som una entitat sense ànim de lucre i treballem per a reduir al màxim el cost econòmic i ecològic de la nostra activitat”.

Així mateix, per unanimitat, la societat ha aprovat l’increment del cànon pels serveis prestats de transport, tractament i eliminació de residus als ajuntaments socis, als ajuntaments del Consorci de la Zona C2 i a les empreses autoritzades a aplicar l’any 2018 i que ascendeix a un 4,65%, derivat de l’aplicació del 3% per a inversions que es va acordar per l’entitat en el seu moment, tal com s’ha realitzat des de 2012. A aquest increment del 3% s’ha sumat l’IPC per a actualitzar la xifra actual. A més, en la mateixa aprovació es contempla augmentar només en l’IPC, l’1,60%, sobre el cànon de transferència de la planta d’Almassora a Onda i el cànon de transferència, tractament i eliminació de les fraccions de poda i voluminosos.

Des de l’empresa pública de gestió de residus comenten que “anem a seguir treballant en la conscienciació ciutadana perquè el nombre de residus que arriben a les nostres instal·lacions es reduïsca a xifres mínimes, fomentant el consum responsable i el reciclatge en origen. Pensem que estem en unes bones xifres, però sempre poden ser millors”.

Cal recordar que, amb aquestes pujades progressives, l’entitat cerca poder finançar les obres, que han de començar el pròxim any, sense veure’s obligada a dur a terme un gran increment dels cànons, ja que el Pla de Gestió, aprovat l’any passat pel Consorci de Residus de la Zona C2, contempla l’execució d’inversions per import de 41 milions d’euros aproximadament en els exercicis 2018 a 2021. Amb aquestes obres, que començaran tan aviat es dispose de les llicències oportunes, les instal·lacions de Reciplasa a Almassora i Onda es modernitzaran i s’adaptaran a les normatives europees més exigents en temes mediambientals que entraran en vigor el pròxim 2020.

Brancal conclou que “la voluntat dels quals conformem el consell d’administració de Reciplasa és seguir treballant per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Volem minimitzar l’impacte econòmic i ecològic dels nostres residus, per açò anem a escometre aquests importantíssims treballs en les nostres instal·lacions i a seguir cercant noves solucions”.

Written by Xus Sempere