El consell d’administració avança en l’elaboració dels informes tècnics dels nous túnels de fermentació de matèria orgànica i ha autoritzat la licitació del canvi de la infraestructura elèctrica de la planta

El consell d’administració de l’empresa pública per al tractament dels residus de la zona centre de la província de Castelló, Reciplasa, ha avançat en diversos tràmits per a les inversions de 40 milions d’euros que està previst realitzar en la millora de les plantes d’Onda i Almassora. El president de Reciplasa, Ignasi Garcia, explica que “anem donant tots els passos conforme al Projecte de Gestió que es va aprovar en el seu moment i que transformaran les instal·lacions d’Onda per a convertir-les en un centre de tractament de residus més modern i eficient. És un dels grans reptes que tenim com a societat i Reciplasa ha emprés el camí en els últims anys cap a una millora responsable de les seues instal·lacions perquè es reduïsquen els costos econòmics i ecològics del tractament dels residus”.

Així, el consell de Reciplasa ha continuat amb els tràmits d’elaboració dels informes tècnics per als túnels de fermentació de matèria orgànica, com a pas previ a la redacció del projecte de construcció i ha sol·licitat la modificació de l’autorització ambiental integrada i construcció d’aquests. A més, s’ha autoritzat la licitació de la modificació de la infraestructura elèctrica de la planta, necessària per a quan entren en funcionament les diferents obres de millora contemplades en el Projecte de Gestió. D’altra banda, s’ha adjudicat la redacció dels treballs complementaris al document inicial d’aquest projecte, que són l’estudi d’inundabilitat, el d’integració paisatgística i el de patrimoni. Finalment, s’ha remés un escrit al Consorci perquè sol·licite a l’Institut Geominer d’Espanya un informe previ d’idoneïtat sobre l’emplaçament de l’abocador.

reunion consejo reciplasa

“Estem treballant amb celeritat però amb garanties de seguretat, com no podia ser d’una altra forma, perquè la planta es vaja adaptant als estàndards actuals i prompte puga donar un servei òptim a les més de 370.000 persones a les quals atén Reciplasa dels 46 municipis que formen el Consorci C2” indica el president que conclou dient que “la planta d’Onda es va obrir en 1998 i en els últims quatre anys s’ha dissenyat un pla per a renovar-la i modernitzar-la, ja que tenim un objectiu manat, no sols per la legislació europea, si no per la responsabilitat social i el compromís amb la ciutadania. Tenim un model com el de Algímia, que sabem que està funcionant i volem aplicar-lo i millorar-lo, si cap, en les nostres instal·lacions de la província de Castelló”.

Written by Cristina Marco