La directora de la Fundació Rezero, Rosa García, ha explicat les possibilitats i actuacions a escometre per a una millor gestió del fem

L’empresa pública per al tractament i reciclatge dels residus sòlids urbans de la zona centre de la província de Castelló, Reciplasa, ha organitzat al costat de la Càtedra UJI-Reciplasa de Gestió de Residus Sòlids Urbans una conferència de l’experta i directora de la Fundación Rezero, Rosa García, titulada Es pot arribar al residu zero? La presidenta de Reciplasa i vicealcaldesa de Castelló, Ali Brancal, ha explicat que “per a nosaltres és molt important que s’aborde aquest tema perquè pensem que hem de conscienciar a la població que no podem seguir amb el ritme de generació de residus que estem tenint en aquests moments. Des de Reciplasa tenim clar que els consumidors hem de ser més responsables, però les empreses productores també i entre tots treballar perquè es puga dur a terme un consum més responsable i facilitar el reciclatge en origen”.

CONFERENCIA RECIPLASA RESIDU ZERO

Rosa García, a més de dirigir aquesta fundació destinada a cercar fórmules per a la reducció dels residus, és biòloga i doctora en Sostenibilitat. Ha dirigit estudis i plans de gestió de residus municipals, planes de prevenció i reutilització de residus, i estudis per a la implantació de bones pràctiques ambientals en el sector del comerç i l’hostaleria. A més, García és investigadora del grup Còmplex de la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en el desenvolupament de competències professionals en sostenibilitat.

En la conferència que ha oferit en el Menador de Castelló ha abordat temes com la minimització de generació de residus, la reutilització, reciclatge i compostatge d’aquests i la reducció d’emissions de gases d’efecte hivernacle. A més, ha respost als dubtes dels presents sobre els temes que s’han plantejat inicialment.

Brancal conclou que “ha sigut una xarrada interessant que ha de servir per a divulgar el coneixement d’aquesta experta que porta molt temps treballant en una matèria tan interessant per al futur de la nostra societat. El treball col·lectiu de les institucions i la població ens ha d’ajudar a reduir els costos econòmics i ecològics del tractament dels residus, així com les inversions en la millora de les instal·lacions com les que va a escometre Reciplasa”.

residuo cero

 

Written by Cristina Marco