L’empresa pública preveu amb aquest projecte millorar la planta de tractament d’Onda amb una inversió pròxima als 40 milions d’euros

L’empresa pública per al tractament dels residus de la zona centre de la província de Castelló, Reciplasa, ha sol·licitat uns informes jurídics per a avançar en el Pla de Gestió aprovat en el seu moment i que suposarà una inversió de 40 milions d’euros per a la millora de les instal·lacions de la societat. Ignasi Garcia, president de Reciplasa, ha manifestat, després del consell d’administració celebrat hui a l’Ajuntament de Castelló que “hem demanat un informe legal sobre la situació generada en la societat pels últims esdeveniments relatius a l’abocador, ja que volem continuar avançant en la millora de les nostres instal·lacions a Onda per a oferir un servei concorde a l’actualitat i adaptar-les a les més exigents normatives mediambientals europees”.

“En aquest cas, es tracta de continuar amb el projecte aprovat definitivament en 2016 i per consens de totes les parts, els 46 municipis, la Generalitat i la Diputació de Castelló, pel qual es pretén millorar en el tractament dels residus que generem i poder dur a terme unes inversions beneficioses per al medi ambient. Es tracta de reduir el cost econòmic i, sobretot, l’ecològic que genera el fem, per exemple, embalant el rebuig perquè ocupe menys lloc en l’abocador, per a evitar que es dispersen materials plàstics i la creació de lixiviats”, ha comentat Garcia que afig que “són unes inversions molt importants per a l’entitat i per al conjunt de la societat, ja que farem importants passos per a la millora del medi ambient”.

reunión reciplasa

A més, el consell d’administració de Reciplasa ha sigut informat que Reciplasa ha iniciat l’auditoria per a conéixer els requisits mediambientals i de seguretat en les seues instal·lacions d’Almassora i Onda, així com en els abocadors d’aquesta localitat i de Tales. El president de Reciplasa, Ignasi Garcia, ha explicat que “l’estudi mediambiental és un requisit legal i l’hem ampliat amb l’avaluació de seguretat per a garantir en tot moment que complim amb els indicadors de qualitat. Revisarem a fons les instal·lacions de Reciplasa per a millorar en allò que siga necessari amb aquestes inversions que hem explicat anteriorment”.

Written by Cristina Marco