Reciplasa serà l’empresa guardonada aquest divendres en la 13ª edició del Mes de la Sostenibilitat. Aquesta edició comptarà amb la “I jornada de bioresidus”, per a la qual encara està oberta la inscripció.

Reciplasa serà guardonada en els premis del Mes de la Sostenibilitat, que organitza l’Ajuntament de Vila-real, pel seu treball pel medi ambient, ja que des de 1998 tracta i gestiona els residus urbans de 45 localitats de la zona centre de la província de Castelló. La resta de premiats són ‘Poda Natura’, una empresa local de la ciutat, i Carles Arnal, un veí de Vila-real, per la seua trajectòria en l’activisme i l’ecologia, a més de ser doctor en Biologia per la Universitat de València. Com a novetat, enguany els premis es lliuraren en la “I jornada sobre bioresidus” a la qual acudiran experts en l’àmbit del medi ambient i l’ecologia. La inscripció per a poder acudir a les jornades encara està oberta en la pàgina web de l’Ajuntament de Vila-real.

La “I Jornada de bioresidus” se celebrarà en la sala d’actes de la Caixa Rural de Vila-real a les 10h i finalitzarà a 18:30h amb la Gala de la Sostenibilitat en la qual es lliuraran els premis.  Durant el matí es realitzaran les ponències “La recollida selectiva dels residus orgànics”, pels directors generals de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, i de Mitjà Natural i Avaluació Ambiental, Antoni Marzó i “Experiències i propostes en relació al tractament de matèria orgànica residual d’origen urbà, agrari, forestal i de jardineria” per responsables de la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, així com de l’Ajuntament de Serra, de les Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya-Europruning i de l’Institut Valencià de Recerques Agràries (IVIA) i es realitzarà una trobada amb l’administració local, en el qual ajuntaments i diputacions arreplegaran propostes i promouran l’adhesió de les administracions a mecanismes per a optimitzar la recollida selectiva.

A la vesprada, després d’una pausa per a menjar, hi haurà una taula redona on es compartiran experiències de recollida selectiva de bioresidus, una xarrada sobre temes rellevants per a millorar la recollida selectiva, un col·loqui moderat per Joan Piquer, director general del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental i l’acte de clausura per Julià Álvaro, secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic. Finalment, es realitzarà el lliurament de premis del 13º Mes de la Sostenibilitat.

Written by Cristina Marco