Reciplasa i CEFIRE col·laboraran en una campanya escolar per a tractar de conscienciar a les xiquetes i xiquets sobre el reciclatge a partir del mes de setembre. L’objectiu és que coneguen la importància que té el consum responsable, la separació en origen i el reciclatge de cara a reduir quantitat de residus que es generen i que al final arriba a la planta de Reciplasa. La vicealcaldesa de Castelló i presidenta de Reciplasa, Ali Brancal, afirma que “les xiquetes i xiquets són el futur de la nostra societat, per la qual cosa ensenyar-los a reduir els residus i l’impacte que té en el medi ambient és una forma de millorar la situació en els propers anys. L’objectiu és que el que els xiquets i xiquetes interioritzen com a important, es transmeta a les seues famílies, canviant d’aquesta manera, els hàbits de consum i reciclatge de forma exponencial”.

A pesar que Reciplasa és l’empresa pública de reciclat i tractament dels residus de la zona centre de la província de Castelló des de 1998, encara es desconeix en gran manera quines activitats realitza. Per aquest motiu s’està duent a terme diverses iniciatives per a donar major difusió i conscienciar a la població sobre la problemàtica dels residus urbans. La col·laboració entre CEFIRE i Reciplasa és una d’aquestes iniciatives i consta de dues fases. La primera s’iniciarà en el mes d’octubre, en la qual es formarà al professorat per a ensenyar en l’aula el cicle que realitza la brossa, des que la llancem al contenidor fins que es converteix en compost. “Explicar el professorat és fonamental a l’hora de crear consciència en l’alumnat. Per açò contactem amb el CEFIRE de Castelló i es van posar de seguida a la nostra disposició per a col·laborar en aquesta iniciativa educativa, facilitant la seua implicació”, indica Brancal.

La segona fase, abasta de gener a juny, en la qual els alumnes de primària podran participar en el concurs ‘Què fem amb el fem?’ en el qual també es comptarà amb la col·laboració de la Càtedra Reciplasa. Per a aconseguir el premi proposaran una manera de reduir el nombre de residus que es generen tant en la llar com en els altres àmbits de la vida quotidiana. El 5 de juny, Dia Mundial del Medi ambient, es presentaran les propostes i es decidirà el treball guanyador.

Ali Brancal confia que “la col·laboració entre tots dos siga tot un èxit i aconseguim conscienciar sobre la importància del reciclatge i el consum responsable, ja que és un problema que ens concerneix a tots”, a més, també espera que “els xiquets passen una bona experiència coneixent més sobre aquest món”.

Written by Xus Sempere