La fundació ha realitzat un curs de gestió de residus urbans i 4 alumnes realitzen pràctiques professionals no laborals en les instal·lacions Reciplasa.

Reciplasa i la Fundació Tots Units de Vila-real han signat un conveni de col·laboració de pràctiques professionals no laborals en les instal·lacions de l’empresa pública per als alumnes del curs de gestió de residus impartit per la fundació. Ali Brancal, presidenta de Reciplasa i vicealcaldessa de Castelló, explica que “estem molt contents de poder participar en aquesta iniciativa i poder oferir experiència professional als alumnes en la gestió de residus de la zona centre de la província de Castelló. A més, vist el bon funcionament de la iniciativa, la nostra intenció és seguir col·laborant en el futur”.

L’objectiu d’aquestes pràctiques en empresa és facilitar la inserció laboral d’aquelles persones en situació de desocupació o la millora de la situació d’ocupació dels beneficiaris. Un total de 4 alumnes del curs de gestió de residus realitzen cent hores de pràctiques en l’empresa pública, sota la supervisió de la UTE Explotación Onda, que és l’adjudicatària de la gestió de la planta de tractament de residus de Reciplasa. Els alumnes compten amb un tutor en l’empresa de pràctiques i un de la Fundació Tots Units, els qui estan a la seua disposició per a coordinar i orientar les activitats que han de realitzar.

Ximo Huguet, vicepresident de l’empresa pública i alcalde d’Onda, afirma que “d’aquesta manera podran conèixer el treball que es realitza des de fa quasi 20 anys en les instal·lacions de Reciplasa i la gran importància que té per a la societat. Tant la Fundació Tots Units com Reciplasa hem quedat molt satisfets amb la iniciativa i és per açò pel que aquesta col·laboració s’intentarà mantenir en el futur i, per què no, es pot cercar vies per a augmentar-la”.

Per la seua banda, des de Tots Units asseguren que “els alumnes estan adquirint nous coneixements que els serviran per a la seua inserció professional, per la qual cosa s’està complint amb la comesa de la fundació. Per a nosaltres és molt important dotar d’oportunitats a persones que estan en clar risc d’exclusió, com venim fent des de fa més de 20 anys”.

Written by Cristina Marco