L’objectiu d’aquestes jornades és informar i conscienciar sobre sobre el trastorn de l’espectre autista (TEA)

Reciplasa i la Càtedra Reciplasa patrocinen les I Jornades d’Autisme i Art a Castelló que se celebraran el dissabte 14 d’abril, de 10 a 13.30 hores, en el Passadís dels Arts del Parc Ribalta de Castelló. L’objectiu d’aquestes jornades és informar i conscienciar sobre sobre el trastorn de l’espectre autista (TEA), obert a tota la població. La vicepresidenta de Castelló i presidenta de Reciplasa, Ali Brancal, explica que “des de l’empresa pública recolzem aquesta innovadora proposta perquè volem ajudar en tot el possible a derrocar barreres i conscienciar a la població sobre el TEA”.

La jornada començarà a les 10h amb l’inici dels més de 25 tallers relacionats amb l’art, pintura, música, emocions, etc. També hi haurà actuacions musicals i exhibicions durant tot el dia per a tots els públics. Yolanda Arnau, organitzadora de l’event, afirma que “amb aquesta jornada es pretén conscienciar sobre l’autisme, fent partícip a tota la societat de Castelló de la diversitat de maneres de percebre la realitat i d’expressar-la. L’autisme és només una forma més de comunicació, de percebre el món i d’interpretar-lo”.

En aquesta jornada hi haurà un acte simbòlic en el qual s’edificarà un mur fet d’1.000 caixes de cartó i que es derrocarà en finalitzar el matí, 700 seran decorades pels xiquets i les xiquetes assistents, mentre que les altres 300 ja han sigut pintades per alumnes dels diferents centres educatius que tenen Aules de Comunicació i Llenguatge amb alumnes amb TEA. Ali Brancal anima al fet que “tothom s’acoste a participar perquè segur que serà una activitat molt enriquidora, en el qual totes les parts aprendran coses noves”.

Trobaràs tota la informació i la programació de la jornada en la pàgina web: Diadelautisme o en la seua pàgina de Facebook.

 

Written by Cristina Marco