Els projectes reduiran la quantitat de residus que arriben a la planta i millorarà la seua gestió a les ciutats que formen part de la Societat

L’empresa pública Reciplasa subvencionarà amb 200.000 euros els projectes mediambientals per al 2019 de les huit ciutats que conformen el consell d’administració (l’Alcora, Almassora, Benicàssim, Betxí, Borriana, Castelló, Onda i Vila-real). La finalitat d’aquestes actuacions és reduir la quantitat de residus generats en el centre de la província de Castelló i millorar la seua gestió. El president de Reciplasa, Ignasi Garcia, explica que “aquests plans busquen conscienciar a la població, amb la intenció d’anar canviant els nostres hàbits cap a un consum que ens permeta tindre una societat i un fututo més sostenible i, al mateix temps, oferir-los un millor servei, ja que l’any passat el 65% de la població de la província vam generar 160.360 tones de residus”.

Cada Ajuntament està duent a terme un projecte adaptat a les necessitats del seu municipi. Així, Castelló posarà en marxa la tercera fase de la implantació de la recollida selectiva de la fracció orgànica a la ciutat i en els centres educatius, juntament amb campanyes de comunicació, en haver finalitzat amb èxit les dues proves pilot d’anys anteriors (en diferents zones de la ciutat i en el Grau). Benicàssim també realitzarà una recollida selectiva, però de residus de poda i restes de jardineria amb un servei porta a porta, al ser aquest u dels problemes mediambientals més importants que es generen. Borriana continuarà augmentant el nombre de contenidors amb la instal·lació de 40 contenidors de paper, cartó i envasos a la ciutat, per a fomentar la separació en origen i continuar amb l’ampliació ja començada en anys anteriors. Per part seua, Betxí repartirà 2.500 bosses de compra reciclables i 1.500 bosses de pa de cotó amb l’objectiu de reduir els residus d’un sol ús, a més, repartirà una fulla informativa sobre aquest tema.

L’Alcora centrarà els seus esforços a conscienciar a la població amb campanyes dirigides a escolars sobre reduir els residus que es generen, especialment en els envasos d’un sol ús, emfatitzant en el paper clau del consumidor. Almassora també realitzarà campanyes a les escoles amb tallers pràctics, centrats en la reducció del consum, després d’haver finalitzat amb èxit la prova realitzada sobre la implantació en zones de la ciutat del contenidor de recollida selectiva d’orgànica. Vila-real durà a terme una campanya de comunicació audiovisual, els estudiants dels instituts visitaran les instal·lacions de Reciplasa, posarà en marxa la campanya de ‘Joguines amb molta vida’ i una campanya de reciclatge, que donen continuïtat a les campanyes i treballs ja començats l’any passat. Finalment, Onda millorarà el parc caní situat en la zona Sud-11 mitjançant la dotació d’instal·lacions complementàries per a millorar la neteja viària, responent així a una les demandes dels usuaris d’aquestes instal·lacions.

Written by Cristina Marco