Els treballs que començaran en breu tenen un pressupost de 400.000 euros i un termini d’execució de tres mesos

L’empresa pública Reciplasa escometrà una sèrie de millores en la planta de transferència d’Almassora per a fer el procés més eficient i millorar l’abocament d’aigües a la depuradora de la localitat. El president de Reciplasa, Ignasi Garcia, ha visitat hui aquesta planta acompanyat de Merche Galí, alcaldessa d’Almassora i d’Ali Brancal, expresidenta de Reciplasa, i ha afirmat que “és una renovació necessària, perquè les instal•lacions ja tenen més de 20 anys, i que ens permetrà ser més àgils en el procés de transferència i compactació dels residus, canviant el procediment per a canviar els contenidors que abans costava uns 20 minuts i que ara es podrà realitzar en 2 o 3. A més, es produiran millores en les xarxes d’aigües, separant les aigües grises i les negres, i fent-les arribar a un depòsit per a alleujar el treball a la depuradora d’Almassora. A més, aquestes obres permetran que aquestes instal•lacions tinguen la possibilitat de rebre la matèria orgànica recollida selectivament als Ajuntaments que la utilitzen des del moment que s’implante en cadascun d’ells”.

Aquests treballs tindran un cost de 400.000 i un termini d’execució de tres mesos. En aquest cas, l’UTE Explotació Onda s’encarregarà de dur a terme aquestes millores, en estar incloses en les inversions previstes en el contracte que ja existeix amb Reciplasa. Així mateix, en finalitzar aquests treballs, es millorarà també la zona de voluminosos que ja existeix en la planta per a facilitar el procés de transferència i reciclatge d’aquests materials que arriben a Almassora procedents dels diferents ecoparcs municipals.

Garcia recorda que totes aquestes inversions estan previstes en el Pla de Gestió que ha desenvolupat Reciplasa i que ha sigut aprovat per unanimitat en el Consorci del Pla Zonal C2 en el qual estan la Conselleria, la Diputació i tots els ajuntaments que formen part de l’àmbit geogràfic de les instal•lacions de Reciplasa. En aquest document es recullen els treballs de millora que s’escometran, unes obres que ronden els 40 milions d’euros per a adaptar les plantes a les més exigents normatives europees. Referent a això, Garcia comenta que “l’objectiu és aconseguir reduir allò que enviem a l’abocador, que en 2030 deu ser de només un 10% i això únicament ho aconseguirem millorant les nostres plantes i conscienciant a la ciutadania i les empreses que cal consumir responsablement”.

Written by Cristina Marco