El president Reciplasa, Ignasi Garcia, ha participat hui en la inauguració de la Ecofira a València. L’empresa pública encarregada del tractament i reciclatge dels residus sòlids urbans de la zona centre de la província de Castelló presentarà en aquest certamen el treball que està duent a terme per a reduir l’impacte ambiental i econòmic dels residus, no solament per a complir la normativa europea, sinó, per ser una província cada vegada més sostenible. Per a això, l’empresa està immersa en la modernització de les seues instal·lacions amb una inversió que estarà pròxima als 40 milions d’euros i amb la qual s’aconseguirà ser més eficients, reduir el consum energètic i recuperar més residus per a la seua reutilització i evitar que acaben en l’abocador.

reciplasa visita consellera en la ecofira

Ecofira és el certamen internacional de les solucions mediambientals, un punt de trobada en el qual empreses i organismes públics presenten els últims avanços en gestió mediambiental eficient. Amb 16 edicions celebrades, el certamen s’ha consolidat com a referència per als professionals i les empreses del sector, no solament per la seua oferta comercial, sinó també pel seu caràcter de fòrum de debat i coneixement. Allí, Reciplasa explicarà, en un expositor durant els tres dies de la mostra, les primeres actuacions que ja s’han dut a terme, com l’automatització de la línia d’eixida de subproductes i la instal·lació de portes automàtiques en els fossats d’abocament, a més de la modificació de les línies de classificació i triatge. En el seu objectiu per reduir l’impacte ambiental, Reciplasa ha millorat també el sistema de transferència de la planta d’Almassora per a fer el procés més eficient i millorar l’abocament d’aigües a la depuradora de la localitat. A partir d’ara, el temps de transferència i compactació dels residus es reduirà a 2 o 3 minuts i la planta rebrà la matèria orgànica recollida.

“La millor solució per a reduir residus està en l’origen, per això, Reciplasa també destina els seus recursos a conscienciar a la ciutadania i les empreses. En aquesta línia, enguany hem celebrat la segona edició del concurs escolar ‘Què fem amb el fem?’, continuarem premiant als millors treballs de fi de grau (TFG) i fi de màster (TFM) relacionats amb la gestió de residus i el medi ambient i hem invertit 200.000 euros en els projectes mediambientals dels Ajuntaments socis de l’empresa pública. Així mateix, també organitzem xarrades i difonem en xarxes socials com la població pot aconseguir reduir els seus residus”, ha explicat Garcia durant la inauguració de la Ecofira.

Written by Cristina Marco