L’empresa pública traurà la licitació dels treballs adaptant-se a la nova legislació per tal de fomentar la transparència i la igualtat d’oportunitats.

L’empresa pública de tractament de residus de la zona centre de la província de Castelló, Reciplasa, ha celebrat avui en l’Ajuntament de la capital de la Plana un consell d’administració monogràfic sobre la Llei de Contractes del Sector Públic i com va a afectar als contractes existents i els futurs. “Sobretot, ens preocupava les noves contractacions que tenim previst desenvolupar durant l’any 2018 i saber com queden els acords que ja tenim amb altres empreses i que es perllonguen en el temps”, assegura Ali Brancal, presidenta de Reciplasa i vicealcaldesa de Castelló.

Cal recordar que Reciplasa va a portar a terme inversions que van a rondar els 40 milions d’euros per a la modernització de les plantes d’Onda i d’Almassora i que van a suposar un gran avanç en el tractament dels residus sòlids urbans dels 47 municipis als quals dóna servei. Brancal explica que “per tal de complir i fomentar amb la transparència i la igualtat d’oportunitats de les empreses per a optar a prestar aquests serveis, decidim esperar a l’entrada en vigor de la nova Llei per a tramitar les licitacions i les adjudicacions corresponents, evitant així problemes en el període de canvi de legislació”.

Quant als contractes ja existents, la nova norma no afecta i es poden seguir prestant els serveis tal com s’estava fent fins al moment. La presidenta conclou que “des que assumim la direcció de l’empresa pública estem treballant perquè es s’execute la gestió més responsable possible, així com perquè la gent conega amb detall el que succeeix quan tirem la borsa al contenidor de tot en un. Passos com el d’avui, ens ajuden a ser més transparents i desenvolupar una millor administració dels recursos públics”.

Written by Cristina Marco