L’empresa pública de reciclat i tractament de residus de la Plana Reciplasa ha presentat un document d’abast a la Direcció general de Canvi Climàtic amb la finalitat de conèixer els requeriments per a l’elaboració de l’Impacte Ambiental de les instal·lacions incloses en el Pla de Gestió. Així, si es compleixen els terminis previstos, Reciplasa podrà comptar amb les noves instal·lacions d’eliminació a partir de març del 2019.

La presidenta de Reciplasa i vicealcaldesa de Castelló, Ali Brancal, ha explicat que “aquesta iniciativa és fonamental per a l’entitat, ja que limitarà els sobrecostos que ara està sufragant la ciutadania, a través dels ajuntaments, per no tenir espai en l’abocador”. Brancal ha realitzat aquestes declaracions després que el consell d’administració celebrat avui en l’Ajuntament de Castelló haja sigut informat avui de la realització d’aquests tràmits, que han de suposar una substancial millora en el servei que s’ofereix des de l’entitat pública de tractament de residus.

Cal recordar que Reciplasa va a portar a una inversió de 40 milions d’euros, en els pròxims quatre anys, en la modernització de la planta, sempre des del respecte més absolut i la cura mediambiental, tal com es contempla en el Pla de Gestió del Pla Zonal de Residus C2 que es va aprovar a l’octubre del 2016. “Pretenem millorar els processos i invertir en tecnologia per a augmentar el reciclatge, açò ens permetrà treballar per a intentar que en el 2020 la cota d’abocament no siga superior al 35% i el 2030 al 10%”, explica Brancal.

A més, s’ha celebrat la Junta General d’Accionistes de Reciplasa que ha aprovat els comptes de l’entitat que van ser formulades el passat mes de març i ha aprovat també la gestió del consell d’administració.

Written by Xus Sempere