Les intal·lacions que disposa Reciplasa per al tractament i gestió dels residus urbans són “l’Estació de recepció i transferènsia de Residus Sòlids Urbans i Voluminosos” situat a Almassora i “Planta de Reciclatge i Compostatge amb Abocador de Rebutjos” situada a Onda. Amb aquestes es compleixen els estàndards de qualitat exigits.

Estació de recepció i transferència de Residus Sòlids Urbans i Voluminosos (Almassora)

Planta de transferència de RSU

Ací arriben els residus urbans de les ciutats d’Almassora, Benicàssim, Borriana, Castelló i Vila-real. El treball previ en aquesta estació permet estalviar temps i diners en el seu tractament, ja que es fa una separació prèvia del tipus dels residus (paper, cartró, vidres…) i es compacten per a traslladar-los posteriorment a la planta d’Onda.

Planta de transferencia de RSU

En el següent gràfic es pot observar els passos que seguixen els residus que arriben a aquesta estació i que després es traslladaran a la planta de Reciclatge i Compostatge amb Abocador de Rebutjos:

Planta de recepció i transferència de Residus Sòlids Urbans i Voluminosos

 

 

Planta de Reciclatge i Compostatge (Onda)

Planta de Reciclatge i Compostatge

 

En aquesta planta és on arriben finalment els residus urbans dels 46 municipis. En ella, els residus passen per diferents àrees en les quals es tracta de reciclar i aprofitar la major part possible d’aquests. 

En el següent gràfic es pot observar el recorregut que fan els residus en la planta. Depenent de les seues característiques segueix un camí o un altre, es comença en l’àrea de recepció, on els camions aboquen els residus, i poden acabar tant com a residus reciclats, com compost o a l’abocador de rebutjos (ja que no es pot fer res amb ells).

Procés reciplasa

Planta Solar Fotovoltaica 

Aquesta planta solar fotovoltaica està en Planta de Reciclatge i Compostatge amb Abocador de Rebutjos d’Onda. Va ser instal·lada l’any 2008 per a reduir el consum d’energia i les emissions de CO2. Fins a octubre de 2017 s’ha aconseguit generar 1.043.381 kWh d’energia i evitar 1.200 tones de CO2, la qual cosa equival a 17.738 arbres salvats.

Planta solar fotovoltaica