Què és?
“Què fem amb el fem?” és un concurs de maquetes, vídeo i relat/conte que enguany celebra la cinquena edició. La temàtica és la gestió de residus sòlids urbans i/o el seu possible impacte ambiental. Es tracta d’una iniciativa de RECIPLASA amb la col·laboració del CEFIRE de Castelló, la Cátedra Reciplasa UJI y el Seminario de Educación Ambiental de Castelló.
Per a més informació, pots adreçar-te a cseducacioambiental@gmail.com o catedrareciplasa@uji.es
Qui pot participar?
Estudiants d’educació Infantil, Primària, Secundaria, i centres d’Educació Especial dels docents participants.
Bases de participació
Pots participar en les següents modalitats, tant en valencià, castellà o anglès:
Maquetació: Elaboració de models tridimensionals. Per presentar aquesta proposta s’hauran d’adjuntar fotografies del procés i el treball final junt al formulari d’inscripció, guardant els treballs físics fins el lliurament dels premis, fincant-los a disposició del jurat.
Vídeo: Audiovisual d’una durada màxima de 5 minuts. S’ha de presentar en format MP4 que no superi els 100MB. El títol i descripció de 50 a 100 paraules s’han d’introduir en el formulari web d’inscripció del treball.
Relat/conte: Escrit d’estil lliure amb una extensió màxima de 1000 paraules. S’ha de presentar a través del formulari web acompanyat per un títol en format pdf.
Trobaràs tota la informació en les Bases “Què fem amb el fem?“.
Com presente la meua creació?
Has d’inscriure’t i presentar la teua creació fins al 13 de maig de 2023 fent clic ací. L’entrega de premis serà el 5 de juny a l’UJI, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient.
Quins són els premis?
La Càtedra Reciplasa atorgarà 4 premis als millors projectes presentats, un premi per nivell educatiu (Infantil, Primària i ESO) i a més a més 1 premi al millor treball d’alumnes d’educació especial.
Objectius del concurs:
- Aproximar la gestió dels residus a la nostra comunitat.
- Reduir la quantitat de residus del nostre entorn.
- Reforçar el coneixement en la tipologies de residus i la seua gestió (cicle de tractament de residus sòlids).
- Millorar la recollida selectiva de residus sòlids en origen i entendre el seu impacte sobre la comunitat.
- Reforçar conscienciació en edats educatives primerenques.