Què és?

“Què fem amb el fem?” és un concurs de maquetes, vídeo i relat/conte que enguany celebra la cinquena edició. La temàtica és la gestió de residus sòlids urbans i/o el seu possible impacte ambiental. Es tracta d’una iniciativa de RECIPLASA amb la col·laboració del CEFIRE de Castelló, la Cátedra Reciplasa UJI y el Seminario de Educación Ambiental de Castelló.

Per a més informació, pots adreçar-te a cseducacioambiental@gmail.com o catedrareciplasa@uji.es

Qui pot participar?

Estudiants d’educació Infantil, Primària, Secundaria, i centres d’Educació Especial dels docents participants.

Bases de participació

Pots participar en les següents modalitats, tant en valencià, castellà o anglès:

Maquetació: Elaboració de models tridimensionals. Per presentar aquesta proposta s’hauran d’adjuntar fotografies del procés i el treball final junt al formulari d’inscripció, guardant els treballs físics fins el lliurament dels premis, fincant-los a disposició del jurat.

Vídeo: Audiovisual d’una durada màxima de 5 minuts. S’ha de presentar en format MP4 que no superi els 100MB. El títol i descripció de 50 a 100 paraules s’han d’introduir en el formulari web d’inscripció del treball.

Relat/conte: Escrit d’estil lliure amb una extensió màxima de 1000 paraules. S’ha de presentar a través del formulari web acompanyat per un títol en format pdf.

Trobaràs tota la informació en les Bases “Què fem amb el fem?.

Com presente la meua creació?

Has d’inscriure’t i presentar la teua creació fins al 13 de maig de 2023 fent clic ací. L’entrega de premis serà el 5 de juny a l’UJI, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient.

Quins són els premis?

La Càtedra Reciplasa atorgarà 4 premis als millors projectes presentats, un premi per nivell educatiu (Infantil, Primària i ESO) i a més a més 1 premi al millor treball d’alumnes d’educació especial.

Objectius del concurs:

  • Aproximar la gestió dels residus a la nostra comunitat.
  • Reduir la quantitat de residus del nostre entorn.
  • Reforçar el coneixement en la tipologies de residus i la seua gestió (cicle de tractament de residus sòlids).
  • Millorar la recollida selectiva de residus sòlids en origen i entendre el seu impacte sobre la comunitat.
  • Reforçar conscienciació en edats educatives primerenques.