Què és?

“Què fem amb el fem?” és un concurs de maquetes, vídeo i relat/conte que enguany celebra la quarta edició. La temàtica és la gestió de residus sòlids urbans i/o el seu possible impacte ambiental. Es tracta d’una iniciativa de RECIPLASA amb la col·laboració del CEFIRE de Castelló, la Cátedra Reciplasa UJI y el Seminario de Educación Ambiental de Castelló.

Per a més informació, pots adreçar-te a cseducacioambiental@gmail.com o catedrareciplasa@uji.es

Qui pot participar?

Estudiants d’educació Infantil, Primària, Secundaria, i centres d’Educació Especial dels docents participants.

Bases de participació

Pots participar en les següents modalitats, tant en valencià, castellà o anglès:

Maquetació: Elaboració de models tridimensionals. Per presentar aquesta proposta s’hauran d’adjuntar fotografies del procés i el treball final junt al formulari d’inscripció, guardant els treballs físics fins el lliurament dels premis, fincant-los a disposició del jurat.

Vídeo: Audiovisual d’una durada màxima de 5 minuts. S’ha de presentar en format MP4 que no superi els 100MB. El títol i descripció de 50 a 100 paraules s’han d’introduir en el formulari web d’inscripció del treball.

Relat/conte: Escrit d’estil lliure amb una extensió màxima de 1000 paraules. S’ha de presentar a través del formulari web acompanyat per un títol en format pdf.

Data límit d’inscripció el 20 d’abril de 2021. Data de lliurament de treballs 12 de maig del 2021.

Trobaràs tota la informació en les Bases “Què fem amb el fem?.

Com presente la meua creació?

Primer has d’inscriure’t fins al 20 d’abril de 2021 fent clic ací. Després, pots presentar la teua creació fins al 12 de maig del 2021 enviant-ho al correu electrònic catedrareciplasa@uji.es indicant en l’assumpte ‘Concurs “Què fem amb el fem?”‘. Els premis se donaran a conéixer a principis de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient.

Quins són els premis?

La Càtedra Reciplasa atorgarà 4 premis als millors projectes presentats, un premi per nivell educatiu (Infantil, Primària i ESO) i a més a més 1 premi al millor treball d’alumnes d’educació especial.

Objectius del concurs:

  • Aproximar la gestió dels residus a la nostra comunitat.
  • Reduir la quantitat de residus del nostre entorn.
  • Reforçar el coneixement en la tipologies de residus i la seua gestió (cicle de tractament de residus sòlids).
  • Millorar la recollida selectiva de residus sòlids en origen i entendre el seu impacte sobre la comunitat.
  • Reforçar conscienciació en edats educatives primerenques.