• L’UJI ha acollit la IX Trobada d’Intercanvi d’Experiències en Educació Ambiental de la Xarxa de Centres per la Sostenibilitat
  • Alumnes de nou centres han compartit els projectes que han desenvolupat i han aprés amb l’expert Alejandro Quecedo del Val

 

Castelló. 7 de juny de 2024.- Més de 180 alumnes de centres educatius de la província de Castelló han pogut compartir entre ells i amb experts les seues experiències amb l’objectiu de potenciar hàbits mediambientalment sostenibles i fomentar mesures que afavorisquen el reciclatge en el dia a dia. La Càtedra Reciplasa UJI de Gestió de Residus Sòlids Urbans ha col·laborat perquè la IX Trobada d’Intercanvi d’Experiències en Educació Ambiental de la Xarxa de Centres per la Sostenibilitat de Castelló (CeSCa) haja sigut tot un èxit.

Este esdeveniment, que s’ha celebrat en la Sala d’actes de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Jaume I de Castelló, ha sigut organitzat pel Seminari d’Educació Ambiental de Castelló, amb la col·laboració de la Càtedra Reciplasa UJI, a més de la de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, el Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV) i la Fundació Global Nature.

L’objectiu de la Jornada era promoure la participació, fomentar la reflexió i el compromís de la comunitat educativa, en tots aquells temes que incidixen en la millora ambiental de la nostra escola i de la societat, en general.

A la jornada han assistit alumnes i professors dels centres participants en l’intercanvi d’experiències i també centres observadors. Cal destacar que el professorat dels centres seleccionats representarà a la Comunitat Valenciana en el Simposi de docents organitzat per la Xarxa Estatal d’Escoles Sostenibles, ESenRed, que es durà a terme durant la primera setmana de juliol en el Centre Nacional d’Educació Ambiental, en Valsaín.

L’acte ha sigut inaugurat per Vicent Vicent, assessor i expert en temes ambientals, donant pas als membres de la taula inaugural, que han sigut el president de la Càtedra Reciplasa-UJI, Félix Hernández, el director del Seminari d’Educació Ambiental de Castelló, Josep Lluís Ruiz, i la Directora Territorial d’Educació, María Esteve. A més, l’esdeveniment ha comptat amb l’assistència de Javier Cepria des d’inspecció educativa, i una representació del Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana i del Cefire de Castelló.

Durant la Trobada, alumnat de diferents centres educatius de la província de Castelló han compartit experiències i projectes duts a terme durant el curs, tots ells relacionats amb la sostenibilitat, en matèries com la mobilitat sostenible, l’economia circular, els projectes ambientals, les accions contra el canvi climàtic, la gestió de residus, les campanyes solidaries o la biodiversitat. Els centres participants han sigut el CEIP Pintor Sorolla de les Alqueries, l’IES Torre del Rei d’Orpesa, el CEIP Soler i Godes de Castelló, l’IES Penyagolosa de Castelló, l’IES Francesc Ribalta de Castelló, l’IES Jaume I de Borriana, el CEIP Jaime Sanz de Peníscola, l’IES Jérica-Viver de Viver i el Col·legi Liceu de Benicàssim.

A més, els alumnes dels centres participants han pogut aprendre de primera mà amb les experiències de l’expert Allunyant Quecedo del Val. Cal tindre en compte que es tracta d’un membre de la Junta Juvenil de SEU/Birdlife, representant de la joventut espanyola en diversos cims climàtics, entre les quals destaquen la primera cimera de joventut i clima de l’ONU, COP25 i Youth4Climate, a Milà. També és redactor i presentador de la Declaració Mundial de Joventut i Acció Climàtica i actualment col·laboradora amb la UNESCO en el desenvolupament de YoU-CA, la xarxa mundial de joves per l’acció climàtica.

 

Written by Sandra