Ali Brancal convoca als representants polítics dels Ajuntaments per a explicar la gestió i aconseguir “la major transparència possible”

L’empresa pública de reciclat i tractament de residus de la Plana Reciplasa ha reunit a Borriana, després de celebrar el consell d’administració, als grups municipals dels Ajuntaments la seua àrea d’actuació, que afecta a 46 municipis de la zona centre de la província de Castelló. La presidenta de Reciplasa i vicealcaldesa de Castelló, Ali Brancal, explica que “el consell d’administració de Reciplasa va detectar un gran desconeixement de les seues activitats per part de la societat. Per açò, en virtut de la transparència, volem donar a conèixer què activitat porta a terme Reciplasa i on s’inverteixen els impostos de la ciutadania. Els grups polítics municipals són els representants legítims de les veïnes i veïns i des de l’empresa pública, anem a facilitar-los tota la informació que requerisquen”.

Brancal ha explicat als representants municipals dades d’interès sobre l’empresa pública de gestió de residus. Així, la presidenta ha indicat que la població que atén Reciplasa ascendeix a aproximadament 350.000 persones, que suposen un 65% de la província, i que generen una quantitat que ronda els 400.000 quilograms de residus diaris. “Estem reforçant molt les campanyes de conscienciació per a reduir aquestes xifres de residus i que el que arribe a la planta de tractament siga allò que ha d’arribar perquè tenim l’objectiu de disminuir els costos econòmics i ecològics del tractament de la brossa”, ha explicat Ali Brancal.

Així mateix, la presidenta de Reciplasa ha conclòs la reunió anunciant els diferents projectes que té l’entitat en marxa com els projectes mediambientals de cada municipi soci, la col·laboració amb el CEFIRE i amb Tots Units o les visites a la planta que durant el 2017 van arribar a les quasi 500 persones. “Anem a seguir intentant explicar en què consisteix la gestió de Reciplasa i la importància de dur a terme un consum responsable i un reciclatge en origen”, ha finalitzat Brancal.

Written by Cristina Marco