El consell d’administració de Reciplasa celebrat telemàticament ha aprovat uns pressupostos de 15,9 milions d’euros per al pròxim exercici. L’empresa pública que gestiona els residus urbans de la zona centre de la província de Castelló comptarà entre aquests comptes amb prop de cinc milions per a la millora de la planta de tractament que disposa en el terme municipal d’Onda. El president de Reciplasa, Ignasi Garcia, destaca d’entre aquestes inversions “els tres milions i mig d’euros que es destinaran a millorar els túnels de fermentació de la matèria orgànica. El nostre objectiu és millorar la nostra planta per a aconseguir que els residus que generen els nostres pobles i ciutats, en lloc d’acabar soterrats en un abocador durant anys i anys, puguen ser revaloritzats i tornen a ser productius en una economia circular que és la millor manera de tindre un planeta sostenible”.

Garcia indica que les inversions que ha iniciat Reciplasa per a millorar les seues instal·lacions continuaran executant-se durant aquest 2021 i seran molt importants per a modernitzar la gestió dels residus i adaptar-la a les més exigents normatives europees. “Estem fent un esforç per a optimitzar al màxim els recursos econòmics i ecològics dels quals disposem i la idea de l’empresa pública és continuar treballant en esta direcció, per això, el nostre Projecte de Gestió contempla fins a 40 milions d’euros en millores que s’aniran executant en els pròxims anys”, argumenta el president de Reciplasa.

Quant als cànons que cobra Reciplasa als Ajuntaments per aquesta gestió dels residus als diferents municipis, el consell d’administració ha decidit mantindre la pujada del 3% en el cànon de tractament que es va acordar fa huit anys per a sufragar les inversions anteriorment explicades i congelar tots els altres deixant-los en la quantia que es paga en aquest 2020. “En l’època de la COVID-19, hem decidit fer un esforç de contenció a l’hora d’obtindre ingressos i fer un esforç de gestionar amb els recursos que tenim”, conclou Ignasi Garcia.

Written by Cristina Marco