Ignasi Garcia dirigeix aquestes trobades virtuals davant la impossibilitat de dur a terme una reunió informativa com s’havia fet fins ara

L’empresa pública de reciclatge i tractament de residus de la zona centre de la província de Castelló, Reciplasa, té prevista una sèrie de reunions telemàtiques amb els grups municipals dels Ajuntaments de la seua àrea d’actuació. Fins al moment, Vila-real, Betxí i Borriana ja han participat en aquestes trobades virtuals i Castelló i Almassora estan ja previstos, però la intenció és anar organitzant-los amb tots els consistoris que el sol·liciten davant la impossibilitat de fer una sola trobada presencial com s’havia fet fins al moment.

El president de Reciplasa, Ignasi Garcia explica que “el consell d’administració de Reciplasa té la intenció de ser el més transparent possible amb la gestió dels residus que duem a terme en Reciplasa, amb les despeses que suposa i l’impacte ambiental que té la nostra activitat. Per això, en nom d’aquesta gestió, volem donar a conéixer quina activitat du a terme Reciplasa i on s’inverteixen els impostos de la ciutadania. Els grups polítics municipals són els representants legítims de les veïnes i veïns i des de l’empresa pública, els facilitarem tota la informació que requerisquen”.

Garcia ha explicat als representants municipals dades d’interés sobre l’empresa pública de gestió de residus. Així, ha indicat que la població que atén Reciplasa ascendeix a aproximadament 350.000 persones, que suposen un 65% de la província, i que generen una quantitat que ronda els 400.000 quilograms de residus diaris. “Estem fent molt recalcament en les campanyes de conscienciació per a reduir aquestes xifres de residus i que el que arribe a la planta de tractament siga allò que ha d’arribar perquè tenim l’objectiu de disminuir els costos econòmics i ecològics del tractament del fem”, ha explicat el president.

Així mateix, Garcia anirà anunciant els diferents projectes que té l’entitat en marxa per a la millora de les instal·lacions que suposaran una inversió de més de 40 milions d’euros per a adaptar la planta d’Onda a les normatives europees més exigents perquè això comportarà una millora en la gestió i reduirà els costos econòmics i mediambientals del tractament dels residus sòlids urbans. “Intentarem resoldre els dubtes que puguen sorgir als representants de la ciutadania en cada consistori i volem explicar el procés de modernització de Reciplasa que hem iniciat i que continuarà en els pròxims anys gràcies a les inversions que executarem i que es duen a terme amb els cànons que es paguen des dels Ajuntaments”, conclou el president.

Written by Cristina Marco